Viime aikoina Hönöä on pidetty vapaana metsässä enemmän ja enemmän, kaikki lähti alunperin ihan muutaman minuuttien irtioloharjoituksista metsässä. Ennen tätä olimme tietysti opettaneet koiralle "täällä" käskyn, jolloin se tulee luokse. Tätä harjoiteltiin kotona, koiratarhassa, lenkillä sekä metsässä fleksin päässä alunperin. En sano, että koira tulisi 100% takaisin tuolla käskyllä sopivan ärsykkeen ilmestyessä näköpiiriin, mutta aika lähellä ollaan. Joku voisi tähän väliin kauhistella miten minä uskallan päästää tuollaisen "ongelmakoiran" vapaaksi, se on todellakin vakaan harkinnan takana sekä koira osoittaa vahvoja merkkejä tottelevaisuudesta myös metsäreissut on aina tehty syvällä metsän siimeksessä. Viime metsäreissulla Hönö oli tunnin verran vapaana, se juoksi, rämpi ja loikki sydämensä kyllyydestä metsässä. Koira katseli aina sopivin aikavälein varmistellakseen missä kotiväki menee, välillä se myös tuli omatoimisestikkin luokse moikkaamaan ja tästähän tottakai palkittiin. Myös luoksetuloa harjoiteltiin samalla reissulla paljon ja se toimi. Reissu oli siis oikein onnistunut!

Joten, hitaasti ja hartaasti hyvä tulee...

Tässä viime aikoina on myös tullut opetettua pieniä temppuja tuolle koiralle kotona ollessa, nämäkin taisi lähteä koiran lempilelun tunnistamisesta "lintu" nimellä. Hönön lempileluna toimii siis angry bird- pehmolelu joka pitää ääntä, se on koiran mielestä ihan lyömätön lelu muiden rinnalla. Nyt on kuitenkin opeteltu yläfemman antamista eli "femma" ja viimeisinpänä on tullut tassulla vilkuttaminen käskyllä "heippa". Henkilökohtaisesti ehkä paras käsky kotona on "kiusaa iskää", jolloin koira menee mieheni luokse kiehnäämään tai herättää hänet tönimällä kuonolla kättä tai nuolemalla naamaa.

Siitä se ajatus sitten lähtikin...

Hönölle on oikeasti helppo opettaa uusia temppuja, kunhan osaa vain itse olla tarpeeksi selkeä. Eikä saa tietenkään unohtaa Hönön palkitsemista onnistuneista suorituksista, meillä onneksi toimii tosi hyvin myös äänellinen kiitos namien lisäksi. Jotenkin tässä on päätynyt miettimään, että kuinka monta erinäistä käskyä tuolle koiralle saisi opetettua ja tästä alkaa muodostumaan uuden vuoden lupaus itselleen. Eli opettaa mahdollisimman monta erilaista uutta käskyä Hönölle vuoden aikana ja lopuksi kuvata näistä video vähän samaan tyyliin kun youtube:sta löytyy erilaisia koirien temppuvideoita.

Hönö osaa; istu, maahan, hyppy (esteen yli), kierrä, odota, saa mennä, saa ottaa, täällä, pois, oma (paikka), tassu, toinen, femma, lelu, lintu, kiusaa iskää ja tällä hetkellä on menossa "heippa" eli vilkuttaminen.

Ei sanan sijasta käytän "ä-ää" äännettä.

Onko muilla koiran omistajilla uuden vuoden lupauksia omia koiria kohtaan?

nakit-normal.jpg